ExpiredMsBIP møde nr. 46

juni 29, 2017 by · Leave a Comment 

  • 15/08/2017
    17:00 - 20:00

EG LogoHvis det er første gang du tilmelder dig et møde via MsBIP.dk vil du automatisk få oprettet en profil. Alternativt skal du logge ind med den profil du fik oprettet ved tidligere tilmelding og derefter tilmelde dig mødet.

Agenda

  • Velkomst
  • Præsentation af EG, Jesper Bork
  • Case: BI til Dynamics AX, Jesper Bork
  • Tabular Editor, Daniel Otykier

Indlæg

Beskrivelse af de to indlæg.

Case: BI til Dynamics AX, Jesper Bork

EG BI for Dynamics er EG’s standard rapporteringsløsning til Microsoft Dynamics AX ERP systemet og er bygget på Microsoft BI stakken. Løsningen indeholder data warehouse, multidimensionelle og tabular kuber, standard Excel rapporter og Power BI dashboards samt en plugin til ERP systemet med bla. integration til Power BI service REST API. Vi ser på den valgte arkitektur samt de designvalg og det framework der hjælper med at håndtere multiple versioner af ERP system individuelle kundetilpasninger i en styret proces. Vi ser eksempler på implementation og leverance af indhold som både corporate, self-service og embedded.

Tabular Editor, Daniel Otykier

Tabular Editor er et lille open-source tool som kan erstatte Visual Studio ift. udvikling og vedligeholdelse af Tabulare modeller (SQL Server 2016, 2017 og Azure Analysis Services). Toolet kan redigere en Model.bim fil uden at være forbundet til en workspace database, hvilket gør ændringer lynhurtige – selv når man retter mange objekter på én gang. Toolet har mange nyttige funktioner, f.eks. drag-n-drop mellem Display Folders, redigering af perspektiver og translations på objekt-niveau, duplikering af objekter, samt en scripting funktion til mere avanceret brug. Der er også en kommandolinjefunktion som f.eks. kan bruger i Continuous Integration scenarier. Seneste version (2.4) indeholder også den nye Best Practice Analyzer, som gør det nemt at checke modeller for om konventioner og praksisser bliver overholdt. MSBIP indlægget bliver ren demo af toolet samt Q&A. Det forudsættes at deltagerne har kendskab til SSAS Tabular.

Lokation:  

Adresse:
Dusager 25, 8200 Aarhus N

About Just Blindbæk
Admin

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

You must be logged in to post a comment.