Tilmelding til MsBIP møde nr. 15

september 19, 2013 by · 1 Comment 

Mødet afholdes hos Jyllands-Posten i Aarhus onsdag d. 23. oktober kl. 17 til 20. Mødet bliver en kopi af sidste møde i København, da det er lykkedes at overtale begge speakere at holde deres meget succesfulde og spændende indlæg endnu en gang. Det var ellers planen vi skulle have haft besøg af Alberto Ferrari, men han kommer desværre ikke til Aarhus i denne omgang.

Aftenen indledes som vanligt med en velkomst og kort intro til MsBIP efterfulgt af en præsentation fra værten Jyllands-Posten og hvordan de arbejder med Microsoft BI. Derefter går vi over til de to faglige indlæg:

BIML and EzAPI – Two approaches to creating SSIS packages programmatically (Daniel Otykier)

In this talk, we are going to explore some of the benefits and drawbacks of creating SSIS packages from code. There are basically two practical approaches to this; BIML, which is an XML-based scripting language that integrates nicely with your existing SSIS solutions through BIDSHelper; and EzAPI, which is a C# library that makes it easy to build your packages from scratch in an object-oriented fashion. We will be looking at various samples for both approaches. BIML and EzAPI are valuable time-savers when it comes to repetitive tasks, such as extracting data from multiple tables. In addition, both allow you to build completely metadata-driven SSIS solutions that are very easy to maintain and extend. Lastly, we will provide references to online resources containing useful code snippets and samples.
(This talk is intended for an SSIS-experienced audience. Programming experience is not necessary although some parts of the talk assume a basic understanding of programming concepts.)

Power BI – Self service BI in the cloud (David L. Bojsen)

In this session we will look at the new kid in town – Power BI for Office 365.
We will go thru all of the tools that are part of this offering as well as look at real world use scenarios.
Power BI will enable business users worldwide to work with and visualize their data in familiar tools, and afterwards share and collaborate around their findings.

Tilmelding foregår via indmeldelse i MsBIP møde nr. 15 gruppen på LinkedIn. Bemærk at Jyllands-Posten har forhøjet sikkerhed, hvilket betyder at tilmeldingsfristen er d. 21. oktober kl. 12:00, da der skal afleveres navneliste. Samtlige deltagere skal medbringe og vise billed ID (kørekort/pas) ved ankomst.

About Just Blindbæk
Admin

Comments

One Response to “Tilmelding til MsBIP møde nr. 15”
  1. Bjørn siger:

    Thank you for some really good presentations!
    Best regards
    Bjørn D. Jensen

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

You must be logged in to post a comment.