Indlæg på MsBIP møde nr. 1

oktober 2, 2011 by · Leave a Comment 

Der skal lyde en tak til dem som besvarede den lille “poll”, hvor det blev helt klart hvilke indlæg folk på nuværende tidspunkt ikke finder interessante.  Derved er det så også kommet på plads, hvilke to indlæg der bliver præsenteret på det første MsBIP møde, der afholdes onsdag d. 26. oktober hos TDC i Aarhus:

Writeback fra Excel 2010 til SSAS.

Siden de allerførste udgaver af SSAS har backend databasen understøttet writeback. Med Excel 2010 er det endelig muligt at ændre data i en SSAS kube, uden brug af makroer eller tredjeparts add-ins. Dette åbner for en masse fælles forretningsscenarier som budgettering og planlægning direkte fra Excel 2010.
Lær at bruge Excel 2010 Pivot tabeller og “What-if” til at offentliggøre data tilbage til din kube – herunder distribution regler, managed sets og slicers. Vi gennemgår de begrænsninger og best pracsis, når det kommer til at bygge den bedste og mest fleksible model for write back.

Indlægget er netop i denne weekend blevet trykprøvet på SQLBits 9 konferencen i Liverpool. Bliver præsenteret af Stephan Stoltze og Heine Fjord Nielsen.

SSAS performance tuning.

Med udgangspunkt i learnings fra SSAS Maestro programmet og generel projekt erfaring, vil der via eksempler blive gennemgået:

  • Oprettelse af query baseline
  • Automatiseret enkeltbruger og flerbruger test
  • Tømning af memory og filesystem cache
  • Monitorering via Profiler, Perfmon og Xperf

Indlægget bliver præsenteret af Just Blindbæk.

Syntes du et eller begge indlæg lyder interessante, så husk at tilmeld dig til mødet via LinkedIn.

About Just Blindbæk
Admin

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

You must be logged in to post a comment.